dimecres, 20 de novembre de 2013

FÒRUM ESCOLES VERDES: ARTICLE D'UNA ALUMNAHola a tots i a totes!
Com molts de vosaltres ja sabeu, el passat 5 de novembre es va celebrar el Fòrum de les Escoles Verdes, al Teatre Monumental de Mataró. Estàvem convidades totes les escoles verdes del Maresme i el Vallès Oriental.
Jo, que sóc la Chloé Romero, hi vaig ser present. I m’agradaria que tots vosaltres sapiguéssiu de què vam parlar en els tallers en el que vam participar.  
En primer lloc, ens vam dividir en grups de més o menys unes 10 persones. A continuació, ens vam presentar i també vam explicar el nostre mural, el que podeu veure a la vitrina del hall.  Podeu veure un arbre amb diferents branques, que representen cada un dels cicles, i algunes de les coses que fem al cole en relació al medi ambient.


Quan estàvem reunits per grups una de les escoles va anunciar que feien una reunió per setmana sobre què haurien de millorar les coses en quant al medi ambient i vam donar idees sobre el que feia cada escola.
      Una altre escola deia que feien sortides de tant en tant a llocs propers al centre per recollir tot els que era brutícia i contaminació. També van anunciar, que en el menjador cadascú es portés els seus coberts (plats gots...) i així cadascú es renta les seves coses.
     A la resta d’escoles els hi va agradar allò que vam explicar i que féiem al Ferrer i Guàrdia.
     A una altra, plantaven arbres i tots els cursos feien hort. És a dir, tots els cursos plantaven llegums i fruits a l’ hort. 
      Per últim vam parlar sobre les 3R, que si us enrecordeu eren:
-Reduir (sempre que sigui possible)
-Reutilitzar (com a segona opció)
-Reciclar (com a última)
És necessari que tothom es comprometi a tenir en compte les tres R si volem cuidar del nostre entorn.
     A la tarda, tal i com podeu comprovar a les fotos del blog de medi ambient, l’Èric i jo vam plantar una planta aromàtica al Parc Central de Mataró, a la Plaça de la Música. Era un acte de cloenda del Fòrum.
Després vam agafar el tren i  vam tornar cap a casa.
Espero que us hagi interessat aquest article.
Salutacions de part de Chloé Romero. 

                                        
            

                  

1 comentari:

  1. Molt interessant. El que més m'ha agradat ha estat que ho hagis explicat des del teu punt de vista i en primera persona.
    Gràcies Chloé!

    ResponElimina