dijous, 7 de novembre del 2013

FÒRUM ESCOLES VERDES

El passat dimarts 5 de novembre es va celebrar a Mataró el II Fòrum d’escoles verdes. Van participar escoles de les comarques del Maresme i del Vallès.
De cada escola vam anar dos mestres, dos alumnes i un pare o mare. El tema era: Accions transformadores del territori.
 Desprès d’una breu presentació per part dels organitzadors, representants del municipi i del Departament d’ensenyament ens vam distribuir en grups de treball.
Els alumnes se’n van anar a treballar al Parc Central de Mataró. I els mestres van fer grups de treball on cada un havia d’exposar molt breument alguna activitat realitzada al centre que col•laborés d’alguna manera a transformar el territori.
 Va ser força interessant escoltar les experiències de tothom.
 Finalment, entre tots i totes vam consensuar els criteris de qualitat d’una actuació transformadora del territori. Tot seguit es va fer una Taula rodona on tres escoles van presentar els projectes que enguany porten a terme.
 Per dinar ens van reunir mestres i alumnes al Parc de Mataró. I com a cloenda els alumnes de cada centre van plantar “plantes aromàtiques” en un espai del mateix parc, com a símbol d’una acció que transforma el territori.
 La experiència va ser molt interessant i enriquidora per a tothom.
 Ah!! I els nostres alumnes de cicle superior porten un munt d’idees noves que ja exposaran al nostre “Comitè ambiental”.
 Aquí teniu unes quantes fotos per fer-vos una idea de com va anar la jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada